Рідкий пластик для вікон ПВХ: в чому секрет цього матеріалу?

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Рідкий пластик - це досить новий термін, який тільки-тільки з'явився в Україні. Фахівці часто рекомендують його використовувати для різних цілей, але частіше за все, мова йде про пластикові вікна. Рідкий пластик для вікон ПВХ допомагає позбутися від багатьох проблем пов'язаних з несправністю або неправильною установкою самих вікон. Але важливо зрозуміти, що він не панацея від усіх проблем металопластикових вікон. Так, а де ж використовувати рідкий пластик? З чого він складається і чому став таким популярним? Зараз про все це і напишемо.

Де використовувати рідкий пластик для пластикових вікон?

Пластикові вікна - це відмінна конструкція, яка захистить будинок від будь-якої погоди. Але часто через неякісну установку, з часом, з'являються проблеми з пластиковими вікнами: протяг, підвищена вологість і т.п. Це призводить до моментального появи грибка, цвілі або алергічних реакцій у мешканців будинку. Вся проблема в стиках між рамою вікна ПВХ і підвіконням, а також укосом (але це рідкість).

Такі щілини є у 60% квартир, і вся справа навіть не в неякісній установці, а в тому, що з часом підвіконня просідає або порушується вся віконна конструкція. Боротися з цією проблемою можна декількома способами:

Усунути щілини в вікнах за допомогою герметика

Герметик є практично в кожному побутовому магазині, так як ним можна закладати не тільки вікна, але і будь-які не бажані дірки. Герметик складається з вузької полімерної речовини, що допомагає застосовувати його в навіть самих важкодоступних місцях. Він швидко твердне, але з часом часто відшаровується і жовтіє. Навіть найдорожчий герметик має ці недоліки. Якщо на початку, він виконує свої функції повністю, то через пару місяців - він буде марним.

Усунути щілини в вікнах за допомогою силікону

Силікон - це різновид герметика, але його основною перевагою є те, що він повністю вологонепроникний і його структура м'якша. Силікон застигає згодом, але не стає твердим, тому з щілини не буде ні тягнути вологу, ні дути протяг. Недоліки у силікону є, головний - це скочування верхнього шару при кожному митті підвіконня, а також прилипання бруду і пилу. Тому силікон з часом стає неприємним місцем на вікні, яке не можна відмити.

Усунути щілини в вікнах за допомогою рідкого пластику

Рідкий пластик - це універсальна речовина, яка не має недоліків своїх конкурентів. Він не скочується, не втрачає колір, не пропускає вологу, до нього не липне бруд і він повністю вологостійкий. Рідкий пластик для вікон ПВХ - це кращий матеріал, яким можна закрити щілини у вікнах.

Переваги рідкого пластику для вікон ПВХ:

  • Після застигання стає монолітною речовиною;
  • У твердому вигляді має таку ж структуру, як і рама з підвіконням;
  • Колір рідкого пластику ідентичний, як і вікна;
  • Заповнює всю щілину самостійно;
  • Екологічно чистий
  • Аналогів рідкому пластику - нема!

З чого складається рідкий пластик? Його хімічний склад.

Рідкий пластик - це полівінілхлоридний клей. ПВХ вікна виготовляють з того самого матеріалу, тому рідкий пластик служить не 3-4 місяці, як герметик або силікон, а роками. Полівінілхлорид виготовляють з емульсійної полімеризації вінілхлориду, а для того, щоб суміш трималася, в неї додають клеючі матеріали. У такій спосіб і виходить рідкий пластик, який надійно заливається в щілину вікна і не дає йому протягати.

Пластик змогли вивести в 1909 році, а сьогодні це той матеріал, який оточує нас у всіх сферах життя. Мінімальна кількість недоліків - це і є шлях популярності пластикових вікон, і рідкого пластику для них. Їх не можна порівнювати з застарілими конкурентами, тому всі характеристики вище і краще.

У підсумку, рідкий пластик для вікон ПВХ - це найкраще, що може закрити щілину в вікнах. У статті представлені десятки аргументів цим фактом, тому якщо з'явилася проблема з пластиковими вікнами, то краще вирішуйте її за допомогою цього матеріалу. А якщо потрібний ремонт пластикових вікон в Кропивницькому, тоді звертайтеся в нашу компанію «Віконна Майстерня», ми допоможемо кожному клієнту!

Прочитано 218 разів Останнє редагування Четвер, 18 березня 2021 11:31

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається