Теплі вікна з підігрівом - розбір новинки індустрії!

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Теплі вікна, або вікна з підігрівом - це наростаючий тренд останніх років. Багато, побачивши рекламу подібних вікон, кидаються дивитися в інтернеті, а що ж це таке, і чи є сенс міняти свої вікна на вікна з підігрівом? Дійсно цікава тема для роздумів, так як такі вікна по-справжньому вирішують деякі проблеми, пов'язані з підвищеною вогкістю, холодом від вікном і протягами. Детально вивчивши відгуки і характеристики теплих вікон (склопакетів), зараз ми розповімо, наскільки вигідно встановлювати подібні віконні вироби, і чи є від них особлива вигода.

Теплі вікна (з підігрівом): що до них відноситься, і який принцип роботи?

Склопакет, в який вбудований обігрівач - саме це приходить вперше на розум, коли вперше йдеться про вікна з підігрівом. Дійсно такі склопакети є, де між склом знаходяться невеликі пристрої підігріву. Але крім цього, ще існують такі типи теплих вікон:

  • З теплими пластиковими або алюмінієвими рамами;
  • З обігрівом самого скла;
  • З підігрівом укосів;
  • З штапиками-обігрівачами;
  • З теплими підвіконнями.

Як бачите, варіацій вікон з підігрівом дуже багато, виробники почали серійно випускати такі вікна, тому про них можна регулярно почути від знайомих або друзів. Але часто задається питання, а як вони діють, як вони обігрівають віконний отвір, і чи є від них сенс?

Принцип роботи вікон з підігрівом полягає в тому, що вони не гріють Ваше приміщення, а захищають його від холоду з вулиці. Навіть найдорожчі пластикові або алюмінієві склопакети пропускають холод, а система додаткового обігріву дозволяє прибирати цей холод, вологу і протяг, при цьому світлопроникності нічого не заважає.

Плюси і мінуси теплих вікон з підігрівом:

Більшість реклам в більшій мірі перебільшують вплив цих склопакетів на мікроклімат, але все ж, деякі плюси вони дають:

  • Вони мінімізують появу вологи на вікнах (як наслідок - грибок і цвіль не розвиваються);
  • Вони роблять з самій не енергоефективної точки приміщення - джерело опалення;
  • Дотик до теплого вікна в холодну пору року - дуже приємне відчуття.

Переваги цих пристроїв дуже схожі з теплими підлогами, де також є якась «дивина». Але поряд з плюсами, є і мінуси, про які часто забувають розповісти виробники. До недоліків відносять:

  1. Висока вартість вікон. Незважаючи на те, що в таких вікнах часто використовують звичайні склопакети (дво-, трикамерні), їх вартість вище на 30-40%!
  2. Додаткове споживання електроенергії. Вікна будуть не просто служити, а й споживати електроенергію, а тариф на неї зростає стабільно і впевнено.
  3. Надійність таких вікон не висока, а у випадку з виходом з ладу електрики - відремонтувати неможливо. Система опалення зашивається під підвіконня або укоси, тому якщо виходить з ладу якийсь елемент, доведеться демонтувати, руйнуючи інтер'єр.

При такому розкладі, Плюс не переважує мінуси, одна тільки ціна вікон з підігрівом нівелює всі їх заслуги. Тому і популярності особливої ​​вони не можуть отримати. У таких склопакетах багато маркетингу, ніж допомоги, тому купити тепле вікно - це вкладення своїх коштів в нікуди.

Фахівці рекомендують встановлювати хороші пластикові склопакети, які не будуть гріти приміщення, але і не дадуть холоду пробратися всередину. А якщо розраховувати, що вони не вимагають вкладень при експлуатації, як теплі вікна, тоді - це Ваші найкращі помічники з холоду і жару. З хорошими, якісними склопакетами, встановленими компанією «Віконна майстерня», ніякої холод до Вас не дістане.

Прочитано 106 разів Останнє редагування Четвер, 18 березня 2021 11:23

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається