Захист від сонця на вікна: види, їх плюси і мінуси

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Основне завдання вікон - це світлопроникність, тому цей параметр завжди вказується в характеристиках і на нього часто звертають увагу. Але з часом сонце може набридати і навіть заважати жити. Якщо сонячні промені у великій кількості проникають в приміщення, при цьому нагрівають його, тоді терміново потрібно вживати заходів. І захист від сонця на вікна - це не тільки штори і тюль. Є безліч способів, ніж закрити вікна від сонця, і ми їх зараз розповімо!

Захист від сонця на вікна: види, конструкції

Щоб захистити вікна від сонця, можна застосовувати і прості методи захисту, і зручні конструкції, які можна буде регулювати. Індустрія вікон дуже широка і багатогранна, тому рішень по огорожі від сонячних променів досить багато. Зараз ми перерахуємо основні конструкції, які доступні більшості і не зроблять шкоди інтер'єру:

Жалюзі

Жалюзі на вікна - це самий практичний спосіб, ніж закрити вікна від сонця. Абсолютно всі чули про жалюзі та приблизно розуміють їх принцип дії. Можуть бути як горизонтальні, так і вертикальні жалюзі, а також різні способи їх кріплення. Якщо не хочете псувати пластикове вікно, тоді прочитайте статтю, як прикріпити жалюзі без свердління, вона допоможе Вам позбутися наслідків від жалюзі.

Виробники випускають жалюзі з найрізноманітнішими конструкціями, зовнішнім виглядом і світлопроникністю. Є варіанти від дуже дешевих, до преміум версій з дорогими матеріалами і близько вічними (щодо терміну служби) механізмами.

Плюси Мінуси
Дешевизна  Не завжди вливаються в дизайн
Можна регулювати Дешеві варіанти можуть ламатися
Легкий монтаж і демонтаж  

Можна повністю захиститися від сонця 

 

Маркізи

Маркізи на вікна в квартиру або приватний будинок ставлять рідко, але це дуже крутий спосіб вирішити проблему з надокучливими сонячними променями. Маркізи легко встановлюються (руками майстрів), круто виглядають і повністю позбавляють віконний отвір прямих променів. Зовні, виглядають дивовижно, особливо якщо придбати ковшеві маркізи. Приємним бонусом буде відсутність шуму під час дощу по підвіконню.

Плюси Мінуси
Відносна дешевизна  Монтаж робить тільки майстер
Красиво виглядають зовні  
Захищають вікно від дощу  
Вікна без прямих сонячних променів прослужать набагато довше  


Вікна зі спеціальним сонцезахисним шаром

Вже існують спеціальні склопакети, які покриваються захисним шаром від сонця і можуть фільтрувати промені в потрібній кількості. Такі пластикові склопакети будуть набагато дорожче, ніж жалюзі або маркізи, але по ефективності ніяк не поступаються. Сонцезахисний шар буде вагомою перепоною на шляху променів, а приміщення не буде так грітися влітку.

Плюси Мінуси
Дуже добре справляються з сонцем Дорого коштують
Довго служать Необхідна допомога майстра
З таким покриттям підвищується енергозбереження  

Відсутність будь-яких додаткових конструкцій 

 

Захист вікон від сонця за допомогою плівок

На склопакети продаються спеціальні плівки, які легко клеяться на поверхню і можуть фільтрувати до 70-80% ультрафіолету. Ці плівки підходять як для пластикових, так і для скляних вікон, тому проблем із застосуванням точно не буде!

Існує два види плівок на вікна від сонця:

  • Тонуючі;
  • Світловідбиваючі;

Тонуючі

Ці плівки служать в якості того сонцезахисного шару, який сьогодні клеють на пластикові склопакети. Про тонування вікон доходять тільки позитивні відгуки, так як її клеїти дуже легко, а результат при цьому - гарантовано!

Світловідбиваючі

Ці плівки - самий грубий варіант позбавлення від сонця, адже вони відображають всі промені, служать як дзеркало. Крізь них проходить зовсім невелика кількість світла, але є один важливий мінус. Світловідбиваюча плівка заважає дивитися крізь склопакет, тому їх можна клеїти лише в місця, де людина рідко підходить до вікна.

Захист від сонця на вікна існує у великій кількості. Кожен з Вас може сховатися від життєво необхідних і в той же час, настирливих променів. У каталозі інтернет-магазину «Віконна майстерня» є різні жалюзі і ролети, які зможуть Вам допомогти. Переходьте в каталог і насолоджуйтеся великим вибором і низькими цінами!

Прочитано 122 разів Останнє редагування Четвер, 18 березня 2021 09:47

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається