Підвіконня для пластикових вікон: види і як встановити

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Під час замовлення пластикових вікон завжди постає питання, а які пластикові підвіконня вибрати? Сьогодні індустрія настільки широко розвинулася, що є близько 10 видів підвіконь до пластикових вікон. І всі вони знаходять своїх шанувальників, так як мають ряд переваг. Зараз ми і розглянемо, які види підвіконь для пластикових вікон бувають, як купити і встановити підвіконня під пластикове вікно, щоб віно точно підійшло пыд інтер'єр, за якістю і надійністю.

Види підвіконь для пластикових вікон

Виробники навіть сьогодні не зупиняються на використанні самих різних матеріалів для підвіконь вікон. Якщо поглянути на розкішні, дорогі інтер'єри, можна розгледіти підвіконня з мармуру і інших цінних порід каменю. Багатьом такі підвіконня для пластикових вікон не по кишені. Зараз же ми розглянемо основні види підвіконь, які підійдуть для кожного.

Пластикові підвіконня

Більше 80% всієї індустрії заповнені пластиковими підвіконнями. Широта їх застосування неосяжна, так як сьогодні вони можуть бути різної структури, розмірів, кольорів. І основними перевагами є дешевизна, висока надійність і довговічність при акуратному відношенні.

Підвіконня з пластика для вікон мають унікальну структуру, крім міцного складу ПВХ, всередині вони не пустотілі, і мають ребра жорсткості і повітряні прошарки, які зберігають тепло. Завдяки такій структурі, підвіконня для пластикових вікон не деформуються при першому ж ударі.

Плюси Мінуси
Низька ціна  Текстуровані, складно очищати
Стійкість до деформацій Вигорають згодом
Довговічні  
Вогнестійкі, витримують подряпини  

Дерев'яні підвіконня

Натуральне дерево завжди було і буде в моді. Тактильно дерев'яний підвіконня легко можна відрізнити від пластикового, а його якість буде набагато краще. Дерев'яні підвіконня дуже гарно виглядають з ламінованими пластиковими вікнами, головне, щоб відтінки збігалися. За вибором виникає 2 питання:

Брати підвіконня з цільного бруса або шпонований (деревом покрито лише верхня частина)

Яку породу дерева використовувати для підвіконня?

Ціна дерев'яних підвіконь дуже-дуже розтягнута, є і бюджетні варіанти і дуже дорогі з рідкісних порід дерева. Але дерев'яні підвіконня завжди будуть в моді, тому якщо не хочете через 10-15 років замислюватися про заміну підвіконня, то Вам варто відразу купувати дерев'яний підвіконня для пластикових вікон.

Плюси Мінуси
Красиві, тактильно приємні Дуже висока ціна
Довговічні і міцні Підходять не в кожен інтер'єр
Зберігають тепло  

 Композитні підвіконня

Такі підвіконня складені з 2 різних матеріалів. Це може бути підвіконня з ДСП покрито плівкою або шаром дерева. Варто сказати, що подібні підвіконня є певною альтернативою між дерев'яними та пластиковими. Так як за зовнішнім виглядом вони схильні до дерев'яних підвіконнях, а за ціною до - пластикових. Композитні підвіконня для пластикових вікон - відмінний бюджетний варіант, яких має і свої плюси, і свої мінуси.

Композитні підвіконня можуть бути виконані не тільки з ДСП, але і МДФ, різниця між цими матеріалами істотна. МДФ більш надійний, міцний і стійкий до вологи. Але істотно дорожче і важче в монтажі. Композитні підвіконня з ДСП також існують, але досить рідко зустрічаються на ринку, відповідно і ціна їх дуже висока, що не виправдовує їх якість.

Плюси Мінуси
Порівняно низька ціна Не стійкі до вологи
Структура нагадує натуральне дерево Прослужать до 10 років
Висока міцність Можуть роздутися згодом

Кам'яні підвіконня

Кам'яні підвіконня - один з видів підвіконь для пластикових вікон, які розкішно виглядають в будь-якому інтер'єрі. Кам'яні підвіконня виготовляються з різних матеріалів, в тому числі композиту, кварцового каменю, мармуру. Кам'яні плити в якості підвіконь використовували вже давно, і сьогодні це ознака розкоші і верх дизайну. Найчастіше купують композитні кам'яні підвіконня, так як вони зберігають в собі і міцність, і середню ціну.

Плюси Мінуси
Висока міцність Висока ціна
Довговічність Погана тепловіддача
Стійкість до вологи Дуже складний і дорогий монтаж

Як встановити підвіконня на пластикове вікно?

Алгоритм установки підвіконня на пластикове вікно наступний:

  • Очищаємо поверхню, куди будемо монтувати підвіконня від сміття і бруду;
  • Вимірюємо отвір і креслимо на підвіконні потрібні розміри;
  • Вирізаємо підвіконня з урахуванням зазорів, і входу його в укоси;
  • Кріпимо на підвіконня для пластикових вікон кронштейни, і монтуємо їх в стіну для підвищеної міцності;
  • Вирівнюємо вже встановлене підвіконня дерев'яними клинами;
  • Задуваємо монтажною піною щілини що залишилися (часто від 2 до 4 см);
  • Стик між пластиковим вікном і підвіконням закладаємо герметиком або рідким пластиком;
  • Придавлюємо підвіконня брусом або іншим матеріалом (вага до 6 кг);
  • Чекаємо висихання піни і в кінці встановлюємо заглушки;
  • Готово! Очищаємо підвіконня для пластикових вікон, знімаємо плівку.

Установка підвіконня на пластикові вікна на перший погляд не так іскладна. Але часто рекомендується звертатися до професіоналів своєї справи, які дійсно зможуть якісно і надійно встановити підвіконня. Якщо мова йде про пластикові, то їх ще легко встановити, а от дерев'яні, ДСП або кам'яні підвіконня - це підвіконня з більш високими вимогами до установки.

Компанія «Віконна майстерня» займається встановленням пластикових вікон і підвіконь до них будь-якої складності. Фахівці працюють по всьому місту Кропивницький і готові в будь-який момент, в будь-яку погоду міняти Ваші вікна. Низькі ціни та висока якість - запорука радості клієнта, компанія «Віконна майстерня» робить все для того, щоб клієнт залишився задоволений навіть після 15 років використання вікна!

Прочитано 111 разів Останнє редагування Четвер, 18 березня 2021 12:56

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається